Volg CBI IMMO Strombeek

Volg CBI IMMO Meise

Volg CBI IMMO Vilvoorde


NIEUWS

15/02/2018

Koeltechniekers beleven gouden tijden dankzij dikke woningisolatie

Heb jij het ook moeilijk om je nieuwbouw of grondig gerenoveerde woning koel te houden?

Heb jij het ook moeilijk om je nieuwbouw of grondig gerenoveerde woning koel te houden? Je bent niet alleen! Koeltechniekers beleven gouden tijden dankzij de steeds dikkere isolatiepakketten in onze muren, vloeren en daken. “Mensen reageren altijd verwonderd, ze dachten écht dat hun huis fris zou blijven in de zomer.” via www.livios.be

Lucht-luchtwarmtepompen zitten in de lift. Een belangrijke oorzaak is de oververhitting als gevolg van de strenge isolatie-eisen.

Foto: Daikin Airconditioning Belgium Save

“Ook in de wintermaanden wordt het soms te warm. Vorige week hebben we de ramen nog moeten openzetten. En dat in januari!”

Foto: Thinkstock Save

“Mensen kennen het belang van zonwering, maar ze houden geen rekening met interne warmtewinsten van huishoudtoestellen, bijvoorbeeld tijdens het koken, en de opwarming door aanwezigheid van personen.”

Foto: RENSON Sunprotection Save

Wat als je merkt dat je je slaap- of studeerkamer toch niet koel krijgt op een warme zomerdag? Voor 1.500 euro, exclusief btw, heb je een degelijke lucht-luchtwarmtepomp waar je één kamer mee kan koelen en verwarmen.

Foto: Daikin Airconditioning Belgium Save

Lucht-luchtwarmtepompen zitten in de lift. De verkoop van multisplitsystemen, voor het verwarmen en koelen van woningen, steeg van 7.562 stuks in 2015 tot 11.424 vorig jaar. Een stijging van ruim 66%. Dat blijkt uit cijfers van UBF-ACA, de Belgische vereniging voor koude en luchtbehandeling.

Strenge isolatie-eisen

Het succes van dit soort warmtepompen heeft meerdere oorzaken. We bouwen compacter en wonen vaker op een appartement, waardoor we nood hebben aan een efficiënte ruimteverwarming die snel reageert op het moment dat we thuis zijn. Maar een nog veel belangrijkere oorzaak is volgens insiders de oververhitting als gevolg van de strenge isolatie-eisen.

Wil jij weten hoe dik je tegenwoordig moet isoleren? Lees hier verder.

Spectaculaire groei

Installateur Dave Verhofstadt weet waarover hij spreekt. Zijn bedrijf Frigo-Techniek in Brasschaat, 50 jaar geleden opgericht door zijn vader, noteert momenteel groeicijfers van 30% per jaar. “En dat is vooral te wijten aan de problematiek van oververhitting. Vroeger kregen we één of twee prijsaanvragen per week, nu belt er elke dag wel iemand voor een airco. Bovendien verkochten we vroeger quasi alleen in de zomer airco’s, terwijl onze verkoop nu het jaar door stabiel blijft. En het grappige is dat mensen altijd verwonderd reageren, ze dachten écht dat hun huis fris zou blijven in de zomer zoals hun architect beloofd had.”

Ramen open in januari

Dankzij de hoge isolatie-eisen is oververhitting dan ook het hele jaar door een reëel risico. Gerry Klompers, redacteur bij Livios, woont sinds enkele maanden in een nieuwbouw in Diepenbeek. Hij ondervindt aan den lijve hoe snel de temperatuur oploopt in zo’n goed geïsoleerde woning. “Toen we in oktober verhuisden, stond de vloerverwarming al aan. Maar als het dan een dag niet echt koud is buiten, schiet de temperatuur meteen de hoogte in. Zeker als de laagstaande zon binnen schijnt. Maar ook in de wintermaanden wordt het soms te warm. Vorige week hebben we de ramen nog moeten openzetten. En dat in januari!”

Interne warmtewinsten

Lieven Verstaen, productmanager bij Daikin, de Belgische marktleider in lucht-luchtwarmtepompen, is niet verwonderd. “Mensen kennen het belang van zonwering, maar ze houden geen rekening met interne warmtewinsten van huishoudtoestellen, bijvoorbeeld tijdens het koken, en de opwarming door aanwezigheid van personen. In goed geïsoleerde huizen is het bovendien vaak moeilijk om de temperatuur naar beneden te krijgen omdat de warmte gevangen zit in het luchtdichte huis. De woningventilatie biedt met haar lage debiet en de warmterecuperatie (bij systeem D, red.) geen oplossing.”

Dave Verhofstadt bevestigt. “Wij hebben met ons gezin onlangs opnieuw gebouwd, met een K-peil van 32. Zeer goed geïsoleerd dus. Maar als er volk op bezoek komt, zetten we direct de deuren open. Het wordt gewoon veel te warm anders.”

Vanaf 1.500 euro

Als je bouwt of renoveert is het vermijden van oververhitting, bijvoorbeeld met behulp van zonwering en zonwerend glas, een van de belangrijkste aandachtspunten. Maar wat als je nadien merkt dat je je slaap- of studeerkamer toch niet koel krijgt op een warme zomerdag? “Voor 1.500 euro, exclusief btw, heb je een degelijke lucht-luchtwarmtepomp waar je één kamer mee kan koelen en verwarmen”, zegt Dave Verhofstadt.

50 euro elektriciteit per jaar

Schiet je elektriciteitsverbruik dan niet de hoogte in? “Toch niet”, stelt Lieven Verstaen. “Je hebt de koeling alleen nodig op de echt warme dagen. Voor verwarming en koeling samen moet je rekenen op ongeveer 50 euro aan elektriciteit per jaar per kamer.”

Voorzorgsmaatregelen

In veel moderne nieuwbouwwoningen en renovaties ligt op de bovenverdieping, op de badkamer na, geen centrale verwarming. Wil je later eventueel toch een splitsysteem installeren om het comfort op één bepaalde kamer te verhogen, dan kan je alvast je voorzorgen nemen. Installateur Dave legt uit:

  1. “Laat het vereiste vermogen al op voorhand berekenen door een koeltechnieker, dan kan je in de muur een wachtdoos voorzien voor de nodige koeltechnische leidingen.”
  2. “Integreer een afvoerleiding en een sifon in de muur om het condenswater van de installatie af te voeren. Dit is achteraf niet zo eenvoudig te plaatsen.”
  3. “Zorg voor de nodige voeding van 220 volt om het systeem op aan te sluiten.”
16/12/2017

Duplicaat van Vochtige binnenmuren: de oorzaken en de oplossingen

Heb je last van vochtige binnenmuren, dan is snel ingrijpen een noodzaak...

Heb je last van vochtige binnenmuren, dan is snel ingrijpen een noodzaak. Niet alleen zorgen ze voor heel wat schade en verminderen ze de waarde van het huis, het is ook nog eens schadelijk voor de gezondheid. Wij geven je een aantal tips mee, hoe je deze kwaal kan uitroeien.

DE OORZAKEN VAN VOCHTIGE BINNENMUREN

GRONDVOCHT

Zijn je binnenmuren onderaan nat, dan heb je waarschijnlijk last van opstijgend grondvocht. Verouderde funderingen, die niet voorzien zijn van een waterkering die het grondwater direct absorbeert, kunnen hier de oorzaak van zijn. Het resultaat? Natte plekken, een muffe geur of schimmels.

DE OPLOSSING?

De muur injecteren met vochtwerend product is de meest gehanteerde oplossing. Hiervoor raadpleeg je het beste een vakman. Een alternatief is het onderkappen van de muur, waarbij Hierbij worden horizontale sleuven in het metselwerk gefreesd. In de opening wordt een kunststof vochtkering aangebracht zodat opstijgend vocht voorgoed verleden tijd is.

VOCHT NA ISOLATIE VAN DE SPOUWMUUR

Bij het na-isoleren van de spouwmuur kan er ook een vochtprobleem optreden. Huishoudelijk vocht geraakt door de isolatie niet meer uit de woning en stapelt zich op in de muren. De bovenstaande oplossingen kunnen ook hier redding brengen.

WATERINSIJPELING VIA DE BUITENMUREN

Als je binnenmuren vochtig zijn op verschillende hoogtes, dan heb je misschien wel last van waterinsijpeling. Vaak zijn verouderde gevelstenen of voegen die weg aan het slijten zijn, hier de oorzaak van.

DE OPLOSSING?

Vaak zit er niets anders op dan de buitengevel te hervoegen. Slijp ze uit en hervul ze. Zijn ook de bakstenen aan de buitenkant nat, dan absorberen ze vocht. Het aanbrengen van een impregneermiddel biedt dan een oplossing. Deze coating stoot vocht af, wat ervoor zorgt dat je bakstenen niet meer nat zullen worden. Ook een nieuwe vochtwerende crepi aanbrengen is een alternatief.

CONDENSATIEVOCHT

Hier gaat het om vocht dat geproduceerd wordt door de leefomgeving. Denk daarbij aan dampen uit de badkamer of keuken. Als er onvoldoende ventilatie is, zal het vocht zich opstapelen op de binnenmuren. Let op: condensatievocht kan ontzettend schadelijk zijn voor je gezondheid.

DE OPLOSSING?

Een deugdelijk ventilatiesysteem biedt een oplossing. Je kan kiezen om op een natuurlijke of mechanische manier je woning ventileren, maar een goede werking is noodzakelijk.

door Kevin Stickens

13/11/2017

Leer isoleren als de beste: de 7 populairste isolatieklussen (via Livios.be)

In veel gevallen is het perfect doenbaar om zelf je woning te isoleren. Je bespaart niet alleen op de werkuren van een vakman. Je maakt ook snel tientallen tot honderden euro’s goed door verschillende prijzen te vergelijken.

1. Hellend dak isoleren

Maar liefst 30 % van je opgewekte warmte verdwijnt via het dak. Door je dak grondig te isoleren bespaar je stevig op je energie. Bovendien is dit een klus die zelfs de meest onervaren klusser aankan.

2. Isolerende ondervloer leggen

Je vloer isoleren is geen zware klus als je op voorhand even stilstaat bij jouw specifieke situatie. Want er bestaan verschillende soorten ondervloeren. Zo ga je te werk.

3. PU-schuim correct aanbrengen

PU-schuim is naast een uitstekend dichtings- en isolatiemateriaal ook een enorm kleverig goedje dat je liever niet op je kleren of huid krijgt. Wij zorgen ervoor dat je het spuiten met PU snel onder de knie krijgt.

4. Plat dak isoleren langs de binnenkant

Een plat dak isoleren langs de binnenzijde is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet rekening houden met een aantal belangrijke risicofactoren zoals condensatievorming. Met deze tips ga je toch gecontroleerd aan de slag.

5. Plat dak isoleren langs buiten isoleren

Ook je plat dak langs de buitenkant isoleren, vergt enige knowhow. Alles begint bij een propere dakbedekking. De rest van de stappen ontdek je in het artikel.

6. Verlaagd plafond plaatsen en isoleren

Een verlaagd plafond zorgt voor een heel andere woonbeleving. Bovendien kan je op deze manier moeiteloos spots integreren in je plafond. Een bijkomende isolatie zorgt voor extra comfort.

7. Zoldervloer isoleren

Het is nooit een slecht idee om je zoldervloer te isoleren. Zo hou je de warmte gemakkelijker in de onderliggende ruimtes zoals de slaapkamers en eventueel de badkamer.

30/10/2017

Sneller je woning verkopen tegen een hogere prijs. Vijf tips!

Verkoop jij je woning? Dan wil je zeker dat de verkoop zo snel mogelijk rond is tegen een zo hoog mogelijke prijs. Dat heb je zelf in de hand. Ontdek hieronder 5 tips voor een snelle verkoop tegen een maximale prijs.

Verkoop jij je woning? Dan wil je zeker dat de verkoop zo snel mogelijk rond is tegen een zo hoog mogelijke prijs. Dat heb je zelf in de hand. Ontdek hieronder 5 tips voor een snelle verkoop tegen een maximale prijs.

Vijf tips voor een snelle verkoop tegen een hoge prijs

1. Bepaal een correcte prijs

Het kan aanlokkelijk zijn om de prijs voor je woning zo hoog mogelijk te zetten, met het idee dat je achteraf nog altijd kan onderhandelen. Door dat te doen, schrik je echter heel wat kopers af die niet het vereiste budget hebben en dus je woning links laten liggen. Ga dus resoluut voor een realistische prijs.

Probeer je woning zo objectief mogelijk, dus los van enige emotionele waarde, te beoordelen. Dat doe je aan de hand van de ligging, de grootte, de staat en het type van het pand. Daarnaast hou je ook rekening met bepaalde extraatjes, zoals bijvoorbeeld een zwembad. Vergelijk jouw woning altijd met gelijkaardige panden die in de buurt te koop staan.

Zo’n prijsbepaling is eigenlijk specialistenwerk. Het is daarom aan te raden om advies te vragen aan een professional, die jouw woning voor jou komt schatten (zie verder). CBI IMMO biedt een gratis schatting aan. Zo ben je verzekerd van een juiste prijszetting.

2. Zorg voor een onvergetelijke eerste indruk

Potentiële kopers vormen op slechts enkele seconden een mening over je woning, en dat gebeurt tegenwoordig op het internet. Het is daarom essentieel om je woning zo aantrekkelijk en zo ruim mogelijk voor te stellen op een immowebsite.

Ruim je huis op en verwijder alle onnodige accessoires en meubels. Maak het ook zo licht mogelijk: open de gordijnen of laat enkele lampen branden. Neem dan professionele foto’s, bij voorkeur op een heldere dag. Heb je hier zelf geen oog voor, laat dan een vriend, familielid of professional de foto’s nemen. Ze zijn immers te belangrijk. CBI IMMO gaat nog een stapje verder. Wij werken met een 360°-fototoestel dat een virtuele tour door de woning genereert.

Ook bij een bezoek van een potentiële koper zorg je er uiteraard voor dat alles netjes is en zo mooi mogelijk oogt. Neem je tijd voor het bezoek en zorg dat je alle vragen kan beantwoorden.

3. Omschrijf alle pluspunten van je huis

De meeste immowebsites laten heel wat ruimte voor een beschrijving van je pand. Het spreekt voor zich dat je aan de potentiële koper meedeelt welke ruimtes er zijn in de woning, hoe de woning is ingedeeld, wat de oppervlakte is, of er een tuin is … Maar laat het daar niet bij. Beschrijf ook zo goed mogelijk de sfeer van de woning: fris, modern en licht, of net charmant en gezellig. Zo spreek je meteen de juiste doelgroep aan.

Zijn er werkpuntjes aan de woning, beschrijf die dan als een opportuniteit voor de kopers om zelf hun stempel op de woning te zetten. Lieg de koper zeker niets voor.

Verplaats je ten slotte in het hoofd van een potentiële koper. Misschien is de nabijheid van scholen of sportfaciliteiten voor jou bijvoorbeeld niet belangrijk, maar het is zeker het vermelden waard.

4. Vergeet de juridische verplichtingen niet

Als verkoper moet je je aan bepaalde regels houden. Bereid je dus goed voor. Als je tijdens het verkoopproces nog bepaalde attesten of informatie moet opvragen, dan kan dat de verkoop aanzienlijk vertragen. Bovendien kan dit wantrouwen wekken bij een potentiële koper. Denk bijvoorbeeld aan het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC), bepaalde keuringsattesten, vermelding van stedenbouwkundige gegevens … Naargelang je woonplaats kunnen er verschillende regels gelden. Informeer je dus vooraf.

5. Schakel een professional in

Zonder enige ervaring zelf je woning verkopen, is geen sinecure. Je neemt daarom het best een professional onder de arm, die de tips & tricks kent. De verkoop van je woning is immers te belangrijk om er niet alles uit te halen.

CBI IMMO heeft een uitgebreid netwerk, tal van promotiemogelijkheden en is op de hoogte van alle administratieve verplichtingen die gepaard gaan met de verkoop van een onroerend goed. Bovendien bieden we jou een gratis schatting aan, zonder enige verplichting. Wij garanderen je een zorgeloze en snelle verkoop tegen een maximale prijs.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

12/07/2017

Eerst een hypotheek of eerst een huis zoeken ?

Eerste stappen bij je huizenjacht

Een huis kopen is niet niks. Er valt zoveel te regelen dat het moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. Eén vraag die je je daarbij vast al hebt gesteld is: zoek ik eerst een hypotheek of eerst een huis?

Bron: www.logic-immo.be

Oriënteren is leren

Het is heel leuk om naar huizen te zoeken, overal binnen te kijken en weg te dromen bij alle mogelijkheden. Maar op de eerste plaats moet je realistisch blijven. Nadat je bent nagegaan wat je zoal belangrijk vindt aan een huis – Een groene omgeving? Een lichte woonkamer? Tuin of balkon? – moet je weten wat het huis mag kosten… en dus wat je budget is. Dat betekent dat je inderdaad eerst een hypotheek moet zoeken. Wees daarbij realistisch. Er is een verschil tussen wat je kúnt betalen en wat je wílt betalen. Het is namelijk geen pretje om iedere maand de eindjes aan elkaar te moeten knopen omdat driekwart van je inkomen aan hypotheek is opgegaan.

Daarnaast moet je ook weten dat er tal van verschillende hypotheekvormen bestaan. De vorm beïnvloedt de hoogte van je maandelijkse hypotheeklast. Zoek dus naar de formule die het best aansluit bij jouw levensstijl.

Houd ten slotte rekening met alle overige kosten. Bij de aanschaf van een huis krijg je namelijk met allerlei kosten te maken die niet gedekt worden door een hypotheek. Ga dus na hoeveel eigen geld je nodig hebt.

Lees meer ...

20/06/2017

Haal het zonnetje in huis met een veranda!

Een veranda is ideaal voor wie ook in huis optimaal wil genieten van gratis zonnewarmte. In de tussenseizoenen en zelfs tijdens de winter volstaat een zacht zonnetje voor een aangename warmte in de veranda.

Bron:www.livios.be

Haal het zonnetje in huis met een veranda!

Een veranda is ideaal voor wie ook in huis optimaal wil genieten van gratis zonnewarmte. In de tussenseizoenen en zelfs tijdens de winter volstaat een zacht zonnetje voor een aangename warmte in de veranda. Anderzijds moet je er wel voor zorgen dat het tijdens de zomermaanden niet ondraaglijk warm wordt. Waar moet je op letten bij de aankoop van een veranda? Stefan Pachis van DS Verandabouw zorgt voor de antwoorden.

Hoeveel kost een veranda?

“Dat is moeilijk te zeggen, want het is afhankelijk van zoveel factoren. Grootte, installatiekosten, verlichting, vorm, materiaalgebruik… Je kan stellen dat een doorsnee veranda met een gemiddelde oppervlakte van 21 m² schommelt rond 15.000 tot 25.000 euro.”

Lees meer ...

23/05/2017

Welke lening is haalbaar voor jou?

Hoe weet je welk bedrag je mag uittrekken voor de afbetaling van je hypothecaire lening? Natuurlijk kan je bank je hierin bijstaan, maar wij geven je alvast een houvast: de 33 %-regel.

Bron:www.livios.be

Welke lening is haalbaar voor jou? 

Hoe weet je welk bedrag je mag uittrekken voor de afbetaling van je hypothecaire lening? Natuurlijk kan je bank je hierin bijstaan, maar wij geven je alvast een houvast: de 33 %-regel.

De eerste stap is om je een zo compleet mogelijk beeld te vormen over de kost van je project. Wat gaat je nieuwbouw kosten? Plan je meteen renovatiewerken in de woning die je wil kopen? De tweede stap: een klare kijk op je budget, inkomen en kosten.

De 33 %-regel

Volgens de 33 %-regel mag je totale maandelijkse leninglast niet hoger zijn dan 33 % van je gezinsinkomen.

15/04/2017

Wat kost een sleutel-op-de-deurwoning?

Het is een algemeen bekend concept: sleutel-op-de-deur bouwen. Je besteedt het hele bouwproces uit aan één bedrijf dat zorgt voor een instapklare woning. Je moet dus geen aannemer(s) zoeken of offertes vergelijken. En ook de coördinatie van de bouw dien je niet voor je rekening te nemen. Lekker gemakkelijk! Maar wat kost dat?

Bron:www.livios.be 25/10/2016

Wat kost een sleutel-op-de-deurwoning?

Het is een algemeen bekend concept: sleutel-op-de-deur bouwen. Je besteedt het hele bouwproces uit aan één bedrijf dat zorgt voor een instapklare woning. Je moet dus geen aannemer(s) zoeken of offertes vergelijken. En ook de coördinatie van de bouw dien je niet voor je rekening te nemen. Lekker gemakkelijk! Maar wat kost dat?

Prijsbepalers

Wanneer je kiest voor een SOD-woning, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van je budget. Zo heb je de – al dan niet al gekochte – bouwgrond, het ontwerp, de hernieuwbare technieken en natuurlijk de afwerking van je woning.

06/03/2017

Hoe bereid je je financieel voor op een bouwproject?

Je droomt van een eigen huis, maar je hebt geen flauw idee of dit haalbaar is? Dan is het tijd om je financiële situatie in kaart te brengen en af te stemmen op je eigen wensen. Pas als je hier een goed beeld van hebt, kan je concrete stappen zetten. Hoe ga je te werk?

Bron: www.livios.be 06/03/2017

Hoe bereid je je financieel voor op een bouwproject?

Je droomt van een eigen huis, maar je hebt geen flauw idee of dit haalbaar is? Dan is het tijd om je financiële situatie in kaart te brengen en af te stemmen op je eigen wensen. Pas als je hier een goed beeld van hebt, kan je concrete stappen zetten. Hoe ga je te werk?

Het belang van een eigen inbreng groeit bij de aanvraag van een lening. Sparen is dus een must. Een lening aangaan, is een kwestie van onderhandelen en nog eens onderhandelen.

Sparen voor eigen inbreng

Een spaarpot is heel belangrijk wanneer je van plan bent om te bouwen. Hoezo, je kan toch lenen? Ja, maar het belang van eigen inbreng groeit. Vroeger kon je nog een bedrag lenen dat 100 % gelijk staat aan de totale kostprijs van je toekomstige woning. Vandaag de dag vragen banken ongeveer 20 % (van de totale kostprijs) aan eigen middelen.