Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Uit DS De Standaard van 29 september 2013 : 5 tips voor een gezond woondbudget

Vlamingen hebben een baksteen in hun maag. En als de woonbonus volgend jaar wordt afgebouwd, zal die baksteen alleen maar zwaarder worden. Hoe houdt u uw woonbudget gezond?

Wat er met de woonbonus zal gebeuren, is koffiedik kijken. Maar dat er een hervorming komt, is zo goed als zeker. Alle Vlaamse partijen lieten de afgelopen week verstaan dat de regionalisering van de woningfiscaliteit aangegrepen moet worden om de woonbonus in een nieuw kleedje te steken. Voor wie al een woning bezit, zal er wellicht weinig tot niets veranderen, zo stelde Kris Peeters meteen. Maar voor nieuwe contracten liggen alle mogelijkheden open. Als voorlopige scharnierdatum wordt 1 januari 2015 genoemd.

Sommige kandidaat-kopers zullen hierdoor wellicht in de verleiding komen om in versneld tempo hun woonplannen te realiseren, om zo alsnog hun woonbonus veilig te stellen. Anderen zien hierin eerder een reden om hun woningproject nog even in de koelkast te steken. Hoe ingrijpender de hervorming, hoe groter immers de kans dat de vastgoedprijzen stoom zullen aflaten. Welke piste het meeste profijt oplevert, zal de toekomst uitwijzen. Maar één ding is nu al zeker: wilt u vermijden dat de spreekwoordelijke Vlaamse baksteen echt zwaar op uw maag komt te liggen, ga dan niet overhaast te werk. Maak uw huiswerk en realiseer uw woonplannen pas als u volgend lijstje volledig kan afvinken.

1. Houd uw schuldratio gezond. Een handig hulpmiddel om na te gaan hoe ver u kan gaan met krediet is de zogenaamde schuldratio. Deze ratio geeft de verhouding weer tussen de leningaflossingen die u per maand moet betalen en uw inkomen. In een gezonde financiële situatie mag de totale maandaflossing van uw schulden inclusief woonkrediet niet hoger oplopen dan 40 procent van uw maandelijks netto-(gezins)inkomen. Bekijkt u alleen de schulden die geen betrekking hebben op uw woonkrediet dan mag deze ratio maximaal 15 à 20 procent bedragen. Overweegt u een woonkrediet af te sluiten, waak er dan over dat dit uw schuldratio niet in het gedrang brengt.

2. Bereken uw aflossingscapaciteit. Lees meer