Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.immovlan.be   20/10/2015

5 zaken die je moet weten over het reglement van inwendige orde

Je bent eigenaar van een appartement. In het gebouw waarin je appartement gelegen is kan een reglement van inwendige orde bestaan. Wat is dat precies en wat moet je daar van weten?

WAT IS HET?

Binnen een appartementsgebouw bestaat er, naast de basisakte en het reglement van mede-eigendom, vaak ook een zogenaamd reglement van inwendige orde. In dit reglement staan een aantal afspraken en leefregels die de bewoners van het gebouw moeten naleven. Deze regels dienen om de veiligheid, de netheid en de rust binnen het gebouw te respecteren.

De regels kunnen vooreerst betrekking hebben op het gebruik van de gemene delen van het gebouw (zoals de gangen, de tuin, de lift, de ondergrondse garages, …). Daarnaast kunnen er ook regels in worden opgenomen rond het gebruik dat je van je eigen appartement mag maken.

WAT STAAT ER ZOAL IN?

De regels kunnen aangeven wat je in en met de gemene delen zoal mag doen. Zo kan er bv. instaan of er al dan niet fietsen in de gemene delen mogen worden gestald, hoe en waar het huisvuil moet worden geplaatst in afwachting van de ophaling, wie de stoep moet vrijmaken ingeval van sneeuw of ijzel enz. Het reglement kan bv. ook bepalen dat er niet met de lift mag worden verhuisd en welk gebruik er mag worden gemaakt van de gemeenschappelijke tuin.

Met betrekking tot je eigen appartement kan bijvoorbeeld bepaald worden welke kleur je glasgordijnen en eventuele luifel op je terras moeten hebben. Ook kan bijvoorbeeld vastgelegd worden vanaf welk uur er geen lawaai meer mag worden gemaakt in de individuele appartementen en dat het verboden is met naaldhakken rond te lopen in je appartement.

IS HET BINDEND?