Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.netto.tijd.be    09/09/2015

6 praktische vragen over de Brusselse woonbonus

Voor nieuwe leningen wordt de woonbonus geschrapt vanaf 2017

De Brusselse woonbonus levert vandaag 465 euro per jaar meer op dan de Vlaamse variant. Maar dat extra voordeel is er alleen voor wie dit of volgend jaar leent.

Door de zesde staatshervorming kunnen de gewesten sinds juli 2014 een eigen beleid uitstippelen voor de gezinswoning. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komen de eerste wijzigingen er pas in 2017. Volgens de plannen die de Brusselse minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) op tafel legt, zou de woonbonus verdwijnen.

1.  Wat levert de Brusselse woonbonus op?

Wie vandaag leent voor zijn gezinswoning en voldoet aan de voorwaarden kan een maximumvoordeel van 1.409 euro per jaar (exclusief gemeentebelastingen) opstrijken. Van waar komt dat bedrag? Er kan een basisbedrag van 2.290 euro aan intresten en kapitaalaflossingen voor een lening en premies voor de schuldsaldoverzekering fiscaal benut worden.

Daarbovenop komt een verhoging van 760 euro gedurende de eerste tien jaar en van 80 euro voor wie drie kinderen of meer ten laste heeft. Het totaal van 3.130 euro geeft recht op een belastingvermindering van 45 procent of 1.409 euro. Gehuwden en wettelijk samenwonenden krijgen elk dat voordeel.

2.  Hoeveel voordeliger is de Brusselse woonbonus?

3.  Wat verandert er in Brussel vanaf 2017?

4.  Wat met lopende leningen?

5.  Is de Brusselse woonbonus voorbehouden voor vastgoed in Brussel?

6.   Hoe zit het met een tweede verblijf of een investeringspand in Brussel?