Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Belgen worden ongelijk belast op hun huis: Kadastraal inkomen stemt vaak niet meer overeen met de werkelijkheid.

Belgen worden ongelijk belast op hun huis, omdat de kadastrale inkomens nooit werden aangepast. Er is sinds 2006 trouwens geen enkele sanctie opgelegd voor het niet aangeven van een verbouwing. Zo besluit het Rekenhof.

‘Het uitblijven van een algemene perequatie van de kadastrale inkomens sinds 1980 is niet zonder gevolgen voor de correcte inning van de belasting en hierdoor ontstaat ongelijkheid tussen de belastingplichtigen', besluit het Rekenhof in een rapport van afgelopen vrijdag.

Het kadastraal inkomen vormt de basis waarop eigenaars in ons land op hun woningen worden belast. Het is een fictief huurinkomen dat aan een huis toegekend wordt waarop onder meer onroerende voorheffing berekend wordt. De opbrengst van die belasting wordt verdeeld onder de gemeente, provincie en het gewest. De omvang van dat kadastraal inkomen wordt bepaald door de eigenschappen van de woning, maar ook door de ligging ervan: ligt het in een goede buurt of niet.

De kadastrale inkomens van de bestaande huizen werden vastgelegd in 1975. De bedoeling was om om de tien jaar een nieuwe evaluatie te maken van de waarde van de woningen – de zogenaamde perquatie – maar dat is nooit gebeurd. ‘Dat zou hoge kosten met zich meebrengen', zegt het Rekenhof. ‘Voor die operatie zou gedurende lange tijd veel personeel moeten ingezet worden.' De kadastrale inkomens worden enkel geïndexeerd. Huizen die in 1975 in een weinig hippe buurt lagen, die intussen opgewaardeerd is, hebben een te laag kadastraal inkomen. Het omgekeerde kan natuurlijk ook.

Herschatting

Maar ook verbouwingen aan bestaande huizen bepalen de waarde ervan en geven aanleiding tot een herschatting. Lees meer.