Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Uit De Standaard van 8 augustus 2013 : Hoe onderhandel je een gunstige woonlening ?

Voor veel mensen is de kost van de woning de grootste vaste maandelijkse uitgave. Wie bij het sluiten van een lening goed rondkijkt bij de verschillende banken, kan op lange termijnen duizenden euro’s voordeel doen.

Een eenduidig antwoord op de vraag: ‘welke bank biedt de goedkoopste lening aan’ is er helaas niet. De banken hebben weliswaar een basistarief, maar daarop geven ze in de kantoren meestal een korting. Hoe groot die korting is hangt af van kantoor tot kantoor, maar vooral ook van uw persoonlijke situatie. Met andere woorden: de bank die voor uw buurman of familielid meest gunstig is, is dan niet per definitie ook voor u.

Bekijk uw situatie

Voordat u naar de bank trekt, is het belangrijk om te weten dat de korting die de bank u zal willen geven bepaald wordt door:

• uw gezinsinkomen: hoe hoger en stabieler, hoe meer korting u kunt verwachten

• hoeveel spaargeld u inbrengt bij de aankoop van de woning. Hoe meer u zelf financieert, hoe lager het risico voor de bank, en dus hoe meer korting u kunt bedingen. In de praktijk krijgt u vaak een beter tarief als u minder dan 80 procent van het aankoopbedrag van de woning leent.

Wees u ervan bewust dat als deze factoren gunstig zijn, u in een betere onderhandelingspositie verkeert.

Met welke banken gaat u praten?

Voordat u een aantal banken contacteert, kijkt u best even welke banken op dit moment over het algemeen de meest voordelige tarieven bieden. Let wel: we spreken van banken, maar daarbij kunnen evengoed overheidsinstellingen zitten. Om daar voor in aanmerking te komen, moet u aan specifieke voorwaarden voldoen.

BEREKEN ZELF. Bekijk het overzicht van spaargids.be van de actuele rentevoeten

Besef wel dat deze cijfers dus slechts het basistarief weergeven, waarop u kunt gaan onderhandelen. Beperk u dus niet tot enkel de goedkoopste, maar kies een aantal voordelige banken. Contacteer die voor een afspraak. Boek die verschillende afspraken zo dicht mogelijk tegen elkaar, zodat u het aanbod van de banken zo goed mogelijk kunt vergelijken. Wie voor zo’n overheidsinstelling in aanmerking komt moet wel beseffen dat de onderhandelingsruimte daar beperkter is, dus mogelijk gaat u toch best horen bij een bank.

Uw eerste afspraak

Wees bij uw bezoek zo concreet mogelijk. Lees meer.