Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.immovlan.be   

Hoe kan je zelf een testament opstellen?

Als je een testament wil opmaken hoef je dat niet noodzakelijk bij een notaris te doen. Ook een eigenhandig testament kan geldig zijn. Dit moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

 

DE VOORWAARDEN

Om geldig te zijn moet je een eigenhandig testament zelf met de hand schrijven. Je mag het dus niet door iemand anders laten schrijven of het met een tekstverwerker opmaken. Je moet zo’n testament ook apart opmaken. Dat betekent dat twee partners of echtgenoten hun testament niet mogen opmaken op één en hetzelfde document. Op het testament moet de naam van de erflater worden vermeld. Het moet ook gedateerd worden (dag, maand en jaar). Tenslotte is de handtekening van de overledene noodzakelijk.

Opdat een eigenhandig testament geldig zou zijn is niet vereist dat er getuigen worden betrokken of dat een notaris tussenkomt.

VOOR- EN NADELEN.

Een eigenhandig testament opmaken kost je niets. Je kan het ook van het ene moment op het andere herschrijven en veranderen. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan zo’n testament.