Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.immovlan.be    07/02/2015

In zee met een vastgoedmakelaar: wat zijn de spelregels

 

Als je je huis of appartement wil verkopen of verhuren kan je een beroep doen op een vastgoedmakelaar. Het contract dat je als consument met een makelaar afsluit moet aan strikte wettelijke voorwaarden voldoen.

HET MOET OP PAPIER STAAN.

Je makelaar moet met jou een schriftelijke overeenkomst afsluiten. In die overeenkomst moeten een aantal verplichte bepalingen worden opgenomen. Zo moet duidelijk worden aangegeven wat de opdracht is van de makelaar, hoeveel je die hiervoor moet betalen, wat de duur is van zijn opdracht en diens meer. Het contract moet ook de wijze bevatten waarop de makelaar je inlicht over de uitvoering van de opdracht.

Een aantal clausules zijn niet toegelaten in het contract. Dit is bv. het geval voor schadebedingen die niet wederkerig en gelijkwaardig zijn. Maak je enkel mondelinge afspraken met een makelaar dan heb je geen geldig contract.
 

JE KAN JE BEDENKEN.

Op het moment dat je de overeenkomst met de makelaar ondertekent zit je daar nog niet definitief aan vast. Na het sluiten ervan kan je je nog bedenken. Je hoeft hiervoor geen reden op te geven. Je kan dit doen binnen de zeven werkdagen na het sluiten van het contract ongeacht de plaats waar je het afsloot. In het contract moet trouwens een duidelijke clausule staan dat je het recht hebt om je binnen de 7 dagen te bedenken.

Je kan je niet meer bedenken als de makelaar er in de loop van de bedenktijd al in slaagt tot de verkoop of verhuring van je huis over te gaan.