Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.immovlan.be  

Investeren in een serviceflat : wat koop je precies?

Op heel wat plaatsen kan je investeren in serviceflats. Je koopt daarbij niet altijd de eigendom van een flat maar geeft ook soms een soort lening aan de eigenaar van het gebouw. Kijk dan ook goed na wat je precies koopt.

 

HEEL WAT BEDRIJVEN BIEDEN DE MOGELIJKHEID AAN OM TE INVESTEREN IN SERVICEFLATS.

Als verkoopargument wordt daarbij gewezen op de vergrijzing van de bevolking. Die zorgt er immers voor dat er de komende jaren allicht steeds meer vraag zal komen naar zulke flats. Dit geldt des te meer omdat de generatie senioren die eraan komt hogere verwachtingen heeft op het vlak van comfort en luxe dan de vorige generaties.

De ene investering in een serviceflat is echter de andere niet. Als belegger kan je namelijk vooreerst de eigendom kopen van een serviceflat. Een andere mogelijkheid bestaat erin dat je geen eigendom koopt maar dat je een som investeert in een bepaald project en je daarvan een obligatie koopt. Zorg er daarbij overigens alleszins voor dat je investeert in een ‘erkend’ project.

JE KOOPT DE EIGENDOM. 

Vooreerst kan je de eigendom kopen van een serviceflat. Hierbij gelden in grote mate dezelfde regels als indien je een appartement in een appartementsgebouw zou kopen. Alleen zijn de gemene delen van het gebouw (bv. de eetzaal, ontspanningsruimte, verzorgingsruimtes, …) heel wat groter dan bij de aankoop van een ‘gewoon’ appartement. Dat betekent dan ook meteen dat een flat in een servicecomplex veelal een stuk duurder is dan een gewoon appartement.

Tegelijk met je koopovereenkomst sluit je in dat geval een overeenkomst af met een maatschappij die het gebouw uitbaat. Alle eigenaars moeten overigens met dezelfde maatschappij een overeenkomst afsluiten.

Ga je nog niet dadelijk zelf in je flat wonen, dan zal deze maatschappij ook de verhuur op zich nemen. Jij krijgt op je beurt een maandelijkse huur. Wil je later zelf in je flat gaan wonen dan zal men een regeling treffen met je huurder. Hierbij kan het bv. gebeuren dat je tijdelijk een andere flat ter beschikking krijgt. 

VOOR- EN NADELEN.