Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.immovlan.be  

Is de Belg klaar voor het "slimme huis" 

 

Technologie is tegenwoordig overal, ook in onze huizen. We spreken dan van ‘smart’ homes: woningen waarin verschillende zaken en toestellen via een draadloze internetverbinding met elkaar verbonden zijn. De technologie is er, de vraag die onderzoeksbureau GfK stelde was, is de Belg er ook klaar voor?

 

WELKE SLIMME TOEPASSINGEN ZIJN ER? 

 

•        Huishoudelijke apparaten 

 

•        Energie & belichting 

 

•        Connectiviteit & entertainment

 

•        Gezondheid 

 

•        Controle & beveiliging 

 

Kortom, een hele waaier aan mogelijkheden zijn al beschikbaar. Wereldwijd gaat het meeste interesse uit naar controle & beveiliging en energie & belichting, maar de andere volgen op korte afstand. Smart Homes en connectiviteit zitten duidelijk wereldwijd in de lift. 

 

HOE STAAT DE BELG TEN OPZICHTE VAN DE SMART HOME TREND? 

 

Ongeveer 70% van de Belgen geeft aan klaar te zijn voor ‘slimme’ toepassingen. Eén op drie geeft zelfs aan uitermate geïnteresseerd te zijn. Toch neemt de trend in België nog geen enorme vaart en daar zijn een aantal redenen voor. 

 

Als belangrijkste reden wordt de kostprijs naar voren gebracht. Smart Home toepassingen zijn momenteel nog duur. Ook privacy issues spelen een rol, de Belg is eerder van het voorzichtige type en neemt trends vaak wat later over. Heel bizar is het feit dat voornamelijk jongere consumenten deze bezwaren opperen. Bij ouderen is het dan weer eerder de angst voor wat nieuws en het gebrek aan kennis wat de doorbraak stremt. 

 

OPPORTUNITEITEN IN OVERVLOED