Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.knack.be    23/11/2014 

Liesbeth Homans: 'Niemand wordt uit woning gezet voor gebrekkige dakisolatie'

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans beklemtoont dat niemand uit zijn woning gezet wordt als de dakisolatie te wensen overlaat

Eerder deze week raakte in een bericht in Het Laatste Nieuws bekend dat de huiseigenaars van zowat 400.000 Vlaamse woningen nog vijf jaar de tijd krijgen om hun dak te isoleren. Is dat niet gebeurd voor 2020, dan dreigen die huizen onbewoonbaar of ongeschikt te worden verklaard. Hetzelfde lot zou een derde van de sociale woningen te wachten staan. Volgens bepaalde media zouden strengere isolatienormen ertoe kunnen leiden dat huurders uit hun sociale woning worden gezet.

Niemand wordt uit zijn woning gezet'

Homans beklemtoonde zondag in De Zevende Dag dat niemand uit zijn woning gezet wordt als de dakisolatie niet aan de vereiste energienormen voldoet. Ze wees op het verschil tussen de 'onbewoonbaarheid' en de 'ongeschiktheid' van een woning. Daar was de afgelopen week nogal wat verwarring rond ontstaan, aldus de minister.

Onbewoonbaarheid heeft te maken met brandveiligheid en dergelijke, waardoor je in een woning 'eigenlijk niet meer kunt wonen'. 'Ongeschiktheid' van een woning is een term die gebaseerd is op strafpunten als de woning niet voldoet aan bepaalde energienormen. 'Maar je gaat nooit uit je woning gezet worden - noch als huurder, noch als eigenaar - als je niet voldoet aan de dakisolatienormen", benadrukte Homans. Hoewel niemand uit zijn woning wordt gezet in het geval van een gebrekkige dakisolatie, is het wel mogelijk dat er geen nieuw huurcontract kan worden afgesloten als de eigenaar weigert aan de dakisolatienormen te voldoen. "Maar niemand wordt dus uit zijn woning gezet", herhaalde Homans.

Strafpunten 

Lees meer