Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

Bron: www.netto.tijd.be   25/02/2015

5 stappen voor wie werken wil laten uitvoeren in een mede-eigendom

De ramen vervangen voor een betere isolatie, een bijkomend raam in de gevel plaatsen voor meer lichtinval… Er kunnen tal van redenen zijn waarom u werken aan uw appartement laat uitvoeren. Maar u moet ook rekening houden met de anderen. Respecteer dus de volgende regels.

Binnen een mede-eigendom mag u niet om het even welke werken aan uw appartement laten uitvoeren. Er is één basisprincipe dat u moet respecteren: voor werken die betrekking hebben op de gemene delen van het gebouw, de esthetiek of de harmonie, is vooraf het akkoord van de algemene vergadering (AV) van de mede-eigenaars vereist. Besluit u bijvoorbeeld om plots uw bruine houten ramen te vervangen door nieuwe exemplaren in wit pvc, dan tast u de homogeniteit van de voorgevel van het gebouw aan. En wanneer de mede-eigendom vervolgens voor een voldongen feit staat, heeft die het recht te eisen dat u alles in zijn oorspronkelijke staat herstelt.

Afhankelijk van het soort werken, ‘is dat gelukkig niet altijd het geval’, zegt Sarah Liégeois, verantwoordelijke van de syndicusafdeling in Brussel voor Trevi. ‘U kunt de dingen ook achteraf regulariseren als u de goedkeuring van de AV krijgt.’ Laat u werken uitvoeren zonder voorafgaandelijk akkoord van de AV, dan kunt u ook verplicht worden om de andere eigenaars financieel te vergoeden.

Procedure

Wilt u werken laten uitvoeren in een mede-eigendom, dan moet u een aantal stappen volgen. Zo vermijdt u problemen. 5 stappen..... Lees meer