Gratis schatting van de marktwaarde van uw eigendom

Contacteer ons voor een gratis en volledig vrijblijvende schatting van uw eigendom.
Hiervoor komt één van onze experts altijd ter plaatse. De schatting wordt gebaseerd op een vergelijkende studie en een eigen waardebepaling op basis van onze jarenlange kennis en ervaring.

Vele directe criteria worden bij de waardebepaling betrokken : de ligging, vorm van het terrein, bewoonbare oppervlakte, materiaalkeuze, algemene staat van het gebouw, de afwerking rekening houdend met de vetusteit (slijtage), eventuele uit te voeren werken, eventuele uitbreidingsmogelijkheden (het potentieel), energiekosten (EPC waarde), nabijheid van scholen/winkels/openbaar vervoer/autosnelwegen, lasten van mede-eigendom voor o.a. appartementen, etc.
Bovendien wordt er ook een vergelijking gemaakt met concrete referentiepunten uit de CBI IMMO database of uit concurrerende panden die op het tijdstip van schatting te koop aangeboden worden via verschillende media.

Op basis van dit alles bepaalt CBI IMMO een realistische vork van verkoopwaarden in de huidige marktomstandigheden en doen wij een aanbeveling van vraagprijs voor lancering en van verkoopstrategie.

Cruciaal in de schattingsfilosofie van CBI IMMO is de term “realisme”. Wij wensen onze eigenaars nl. een realistisch beeld te geven van een normaal te verwachten verkoopprijs. Het is te gemakkelijk om u te doen dromen van een te hoge vraagprijs en zo uw opdracht tot bemiddeling te bekomen, maar achteraf heeft niemand baat bij een verkoopstrategie waarbij een te hoge lanceringsprijs gebruikt werd, waardoor uw pand “verbrand” raakt in de markt.

Wenst u dus een gratis, volledig vrijblijvende en realistische waardebepaling van uw onroerend goed, contacteer ons zo snel mogelijk!

Kies hier uw dichtstbijzijnde CBI IMMO kantoor:    Strombeek   Meise   Vilvoorde
Voornaam       Familienaam  
Telefoonnummer   E-mail
> Snel zoeken     Kopen Huren        Wat?        Budget       

 Uit www.deredactie.be    vrijdag 30 mei 2014 

Woning renoveren wordt duurder

Op grote renovatieprojecten zal voortaan 21 procent btw moeten worden betaald. Voor renovatiewerken bestaat in principe een verlaagd btw-tarief van 6 procent, maar ook bij totaalrenovatie - wat feitelijk tot nieuwbouw leidt - pasten bouwpromotoren tot voor kort het gunsttarief toe, vaak via juridische constructies. De fiscus heeft nu die praktijken doorprikt.

Voor alle duidelijkheid: het tarief van 6 procent btw blijft bestaan voor gewone renovatiewerken. Maar de wetgever heeft dat gunsttarief nooit voorzien voor totaalprojecten, waarbij bouwpromotoren oude gebouwen kopen en daarna vrijwel volledig heropbouwen. Om toch maar 6 procent btw te kunnen aanrekenen, werd gewerkt met contractuele constructies.

"Al jaren bestaan een praktijk die niet in de wet staat, waarbij alle promotoren appartementen op de markt gooien, renoveren, afbreken en heropbouwen. En ze zorgen dat dat kan aan het verlaagd tarief van 6 procent", weet advocaat Danny Stas van advocatenkantoor Laga in "De ochtend" op Radio 1. Bouwpromotoren krijgen hun appartementen daardoor sneller aan de man want de koper hoeft minder te betalen.

De fiscale administratie heeft die juridische constructies onderzocht en besloten om de wet strikt toe te passen. Op dergelijke grote renovatieprojecten zal voortaan 21 procent btw moeten worden aangerekend. Mensen die al een akkoord hebben over de toepassing van het gunsttarief mogen wel op beide oren blijven slapen en zullen maar 6 procent btw betalen.

"Projecten zullen onverkoopbaar worden"

"De toepassing van het hoger tarief zal een dubbel effect hebben", zegt Stas. "Voor promotoren zal de verkoop veel duurder worden en voor de koper zal het niet meer betaalbaar zijn. Projecten zullen onverkoopbaar worden."

De fiscus past eigenlijk gewoon de wet toe. Lees meer